Followers

Monday, June 28, 2010

Tak Pernah Terpk

Gara2 berjalan sakan crk brg bb (leh tgk n3 nie)...smpi2 umah mlm tue, aku terus g toilet...check lg skali panty liner..tgk2 darah warna coklat masih ada lg...risaunyer dlm hati...bg tau dkt hubby...hubby risau jgk...aku cuma kata...tgk esok dulu mcm mana....esoknyer masih kuar lg...tp tk byk la....

Aku call moklong tanyer pendapat dia...dia kata better g check kat spital..mana tau itu tanda dah nk bersalin...aku nie punya risau la kan...Tp aku tgg lg...esoknyer ari senin lak...pg masa nk mandi tue, aku tgk dkt panty liner ada setitik darah warna merah...waaa...rase nk nagis dah....pg tue g keje cam biasa...dlm wat keje tue, dlm hati rase tk sedap rase je...so dlm kul 11++am gt, aku ajak hubby g kenek tnjg malim...

Aku bg tau la nurse ape prob aku..then nurse suh refer dkt doktor...bila msk bila doktor, doktor tanyer la aku apa prob aku..aku pon cite la psl bleeding tue..alih2 doktor tue mrh blk aku psl berani tk dtg kenek psl dah 3ari darah keluar...dia kata itu kemungkinan slh 1 tanda nk bersalin..lgpon masa tue aku dah nk msk 36minggu....dia suh baring psl nk check cecair kat dlm...bila pakai alat cam mulut itik tue, doktor dpt kesan lak aku ada prob keputihan yg teruk...smpikan 2x doktor kena wat test tue...uhuuhuh....



Exceli dah lama hubby bising psl tue....masa check up biasa, aku ada ckp dkt nurse psl keputihan tue, dia kata biasa je...sbb tue aku diam je....waaaa

Pastue doktor decide suh aku msk spital slim river psl 2 prob aku td...waaaaaa...rase nk nagis pon ada..berdebo pon ada...psl aku rase cam tk ready lg nk banak...memk kan keje yg belambak lg tk settle....doktor bg tau aku kena naik ambulance g spital...adeh2...aku siap tanyer tk leh hubby anto ke...dia ckp tk leh...maybe ada kes dah kot b4 nie bila doktor suh msk wad, ada patient tk g...

Then aku pon merayu dkt doktor nk blk umah dulu ambk pape brg yg patut...mujur la doktor tue kasik...dia suh aku dtg segera blk dkt kenek....aku pon ape lg...terus bg tau hubby psl nie...kena mrh dulu ngam hubby psl kes keputihan tue...

Mula2 blk opis dulu ambk notebook..then bg tau opismate nk kena msk wad...lps tue tapau nasi then blk umah..yg klako nyer...aku nie lalu je melantak nasi walaupon dlm hati berdebo2...tp hubby aku dah tk lalu nk mkn...dia lak mengalahkan org sakit risaunyer...then ada call dr kenek kata suh dtg kul 2 lak psl tk de ambulance ....so aku pon ada masa la skit nk rehat + kemas pape yg patut...

Lepas mayang, terus g kenek...jenuh tgg dlm 20min gt, br la aku leh naik ambulance....ada 1org staff nurse kena iring aku skali g.... aku pon tk sangka la dlm seumo idup aku leh merasa naik ambulance...pastue rase cam glamour lak psl hubby duk sakan ambk gambo aku...



Hubby g ambk irfan dulu dkt nursery..psl tkt lama la dkt spital...smpi2 spital slim river, staff nurse pon bwk aku ke tingkat 3...dkt blk pendaftaran...kat situ cam biasa la..aku kena lalui prosedur biasa...kena check jantung bb..kena tanyer mcm2 ngam doktor...scan pon doktor buat..dkt spital pon, 2x aku kena test ngam alat mulut itik tue...ape ke nama ntah...adeh2..pedih rasenyer...doktor pon terkejut tgk...dia kata suppose dah lama aku dpt ubat....dia ckp tk per...nt mlm karang kena msk ubat dkt tut2....

Lps tue aku kena buat ujian air kencing..malang skali result nyer kata air kencing aku kotor...tk pernah2 pon sepanjang pregnant air kencing aku kotor...nie mesti gara2 dah byk kali sgt sumbat mulut itik tue...waaaa....

Masa nie hubby n irfan dah smpi kat spital...lps dah settle semua, nurse pon bwk la aku ke katil....uhuhuuhu...sedih btl la nk kena lepak dkt spital...mesti boring giler n pk mcm2...

Sempat lg kami 2 banak posing atas katil...cian dkt irfan...nt kena duk umah ngam baba...uuhuhuh....cian lak dkt ibu psl kena duk spital srg2....


Full diet nie...muahaha...kalau kena duk 1 bln kat spital, mau gemuk aku...masa nie irfan lok yg kalut nk mkn...tp lps tue tk nk pon...

Mlm tue staff nurse mskkan ubat dkt tut2...esok nye aku tgk keputihan aku dah tk de..amat2 la mujarab ubat tue...then bila aku buat ujian air kencing lg skali, result dia dah ok....pg tue masa doktor dtg wat check up, aku beria tanyer bila aku leh blk..malangnyer doktor tk kasik lg...psl dia perlu pantau lg aku gara2 air kencing kotor...so dia kata aku kena tahan lg...pg rabu aku tanyer lg ngam doktor sama ada aku leh blk ke tk...memandangkan air kencing aku dah ok, so tgh ari tue aku leh blk...yahoooo...sonok btl...dan yg paling best, doktor bg mc lg 1 ari utk ari kamis...muahaaha....

Tapi 18/5 aku kena dtg blk spital utk jupe doktor pakar utk pemantauan psl prob aku...nt sambung next n3 k...

7 comments:

Aishah@Ariffin@Aqil said...

salam lona...mintak2 selamat ahh semua ekk...

KOALAJEPONG said...

idah..dah slamat bersalin pon...nt lona cite next n3 k..meacih idah

moklong said...

best ke naik ambulans ^_^

KOALAJEPONG said...

dok bape best psl masa tue drebar bowok slow je...kalu laju br best bangat...muahahaaha

aqis090209 said...

kak ina, klu dreba bwk laju confirm kak ina kene baring dlm ambulans tu siap ikat perut.. melambung2 woo.. nanie dah merasa naik ambulans dr hsptl slim ke hsptl teluk intan.. rase nk terberanak dlm ambulans.. hehehehe

KOALAJEPONG said...

muahahah...2 la psl nani..dia bwk cam biasa je psl akak tk sakit pon...mesi suh baring, tp akak tk nk...drpd tk sakit, terus nk banak nt...muahahha

Anonymous said...

Salam..baru bace n3 ni..kak ina,tau x nurse tu sape?itulah isteri Azam Dungun..hehe..(namizu)

Related Posts with Thumbnails