Followers

Tuesday, October 18, 2011

Ragam Muhammad Irfan

Kali ni saya nak bercerita pulak mengenai anak jantan lg sorang..tk lain dan tk bukan...Muhammad Irfan...makin ari....makin tinggi dan kurus...skali tgk mcm org tk cukup makan...walhal makannya amat la cerewet...sebelum makan, nk kena tgk dulu...agak2 sedap ke tk...kalau tk sedap dan dia tgk mcm tk menarik...then jgn harap la dia nak makan...cuma irfan nie mmg jujur..kalau sedap, mmg dia akan puji melambung...ekekeke...

Sekarang nie, mulut mmg petah bercakap...smpi kan 1 masa...terpaksa suh dia diam...kesian pon ada...tp suka sgt interrupt time kita tgh bercakap...so kena la jgk tegur...nt takut akan berlarutan sampai ke besar...takut org cop anak kami kurang ajar pulak...mintak dijauhkan...uuhuhuhu...


Dari segi perkembangan di sekolah...rasanya saya berpuas hati..dia cepat menangkap cuma dalam masa yang sama cepat leka ngam imaginasi dr cerita kartun yang dia tgk...mmg la...ada positif dan negatifnya tgk kartun...tp kita sebagai ibubapa...kena la memantau dan ada garis panduan...tp tue la..saya tgk dari segi vocabulary dia dlm BI..makin hari makin bertambah...boleh la jgk speaking london skit2...time dia meroyan speaking london, saya layankan ajer..

Dah nama pon abang...so si adik aka iyad mmg kerap membuli abangnya...iyad mmg suka usik abg irfan..abg irfan mmg manja...suka menjerit, mengadu bila adik buli dia...mmg dia tk kan melawan....cuma tue la..risau sikit kalau dia berada di sekolah...mmg selalu pesan kat dia suh lawan balik kalau kawan2 ada buli dia...

Abg dan adik...dua2 pengarang jantung ibu dan baba...
Memang peminat fanatik ben10...lg 1 ultraman...cuma kan...saya tertanya2..salah ke kalau kanak2 ada kartun favourite diaorg? rasanya kita masa zaman kecik2 dulu pon ada yg kita minat kan...

Merupakan seorg yg mementingkan penampilan...mmg jenis suka bergaya...spek hitam baba menjadi mangsa keadaan...uhuhuhuuh...kalau org puji dia hencem, kembang la setaman...what to do..anak baba...redha je la...
Bapa borek...anak rintik...

Tengah mengorbankan rambut...dah sekolah..so rambut nak sentiasa kemas...
Hencem tak saya? Rambut selepas sesi gunting rambut...

Irfan memang rapat ngam pak long aka abi...kalau ada abi, irfan mmg automatik jdk belangkas...udah jdk anak angkat...hehehhe...time nie majuk sebab tk leh bergambar skali ngam abi....

3 comments:

INAR said...

" kakak " mmg akui irfan bdk baik.. tomey..

iyad......... windu kamu la

KOALAJEPONG said...

@inar..ish2...panggilan KAKAK dah lenyap weh..kena panggil MOKCIK plok...kah2

INAR said...

mokcik pun xpe...

Related Posts with Thumbnails