Followers

Thursday, December 16, 2010

Bento

Semlm ada dpt email dr bos kata suh berusaha utk minum pagi di kawasan kampus je...mcm aku, maybe tk terasa sgt sbb jarang keluar mkn pagi kat luar...biasanyer aku just tapau siap2 b4 msk opis..then mkn je kat meja....

Then ari nie...aku menyahut la seruan bos...hahahha...lagak cam bgs sgt bg ayat gt...ari nie aku bwk bekal..kalau org jepun dia panggil bento....aku tk kuar pon sbb dah jemu...psl nyer aku dah jemu nk pk nk mkn ape pagi nie...tk kire la..pagi ke..petang ke...uhuhuuh...boring nyer lahai...blk2 nasi lomak...nasi grg...mee grg...roti canai...kedai pon blk yg sama je...

Rindu nyer nk mkn pagi ngam nasi minyak ke...nasi lemak lauk ikan ke...sop2...bg ayat gedik la kan...lantak la....tp tue la...aku nie kuar jgk..idak ler duk kat opis je...time tgh ari lesap jgk crk mkn..what to do..no choice...

Taraaa....kelihatan beg color pink cop tuperware...apakah isi dlm nyer tuperware?
Tepat sekali..mmg ada skali tuperware nyer...muahahha...nie la bekas2 yg diisi dlm environment bag td...Setiap ari aku akan bwk air masak sebyk 2liter..air panas 1 flus...bekas air warna pink utk bancuh air kopi ke...nescafe ke..pape je la yg ada...

Sebab tue ramai yg menegur aku...setiap ari aku bwk 4beg....beg notebook, beg pam, handbeg+beg bekalan makanan...mcm nk kena beli troli gamaknyer..aduss...
Jom bukak bekas tuperware plak...ari nie aku bwk nasi putih mlm td....yg tuperware color biru lak...dr hjg sebelah kiri...sup lobak putih...lps tue balance bubur iyad pg td...then ikan bilis grg...so dpt la mkn ulang sebyk 2x....hehehhe...

Lately setiap ari aku masak sup lobak putih+ubi kentang...org ckp slh 1 petua utk menambah susu...sehingga kini, aku masih menyusu badan+campur gak susu formula..what to do...tk tercpai hajat lg nk bg full breasfeed kat iyad....

Kalau tgk keadaan lauk tue..mesti org tk lalu nk mkn...hahhah..tk meriah langsung kan...pd aku, aku dah jemu nk mkn ayam...daging ke...mksdnyer lauk heavy2 la....kalau korang tk cayer, masa awl2 keje dulu...aku leh je melantak nasi sepinggan penuh ngam lauk2 putih cam sup ke...singgang ke...smpi opis mate, kak kimah heran...laju je telan nasi..muahaha...tp bab2 sup, mmg aku suker...

Pssstt..psl mkn kat dalam kampus tue...exceli aku sendiri pon tk setuju..dan ramai jgk kekwn lain yg tk setuju...psl nyer kat dlm kampus sendiri pon bape kerat je cafenyer....so bila nk buat pape pekeliling, kena tgk gak dr segi fasiliti tue ckp ke tk..so no wonders la masih ramai yg mkn kat luar...tp tue la...bila ada lak yg ambk kesempatan kuar smpi 2-3jam..mkn +lepak..tue yg bg rosak susu sebelanga tue...kalau btl kuar g mkn je, rasenyer idak la mengambil masa yg terlalu lama...so kena dipk2 kan jgk tue...adiosss...

5 comments:

moklong said...

setuju mkn kt dlm jerk sbb ramai yg suka ambil kesmptn g mkn lama2. apa salahnya beli tapau. ok kn. jnji mkn kt dlm bkn di luar. hehehe...

KOALAJEPONG said...

hoh la...mcm aku, mmg okmo beli tapau siap2...biasanyer geng2 bujang arr suka mkn kat luar...aku kdg2 je la...hehhehe..but management kena la jgk pk kan utk tmbh cafe lg...itu penting nooo

elza said...

yg kuar lama2 tu, termasuk bos skali kan????? setuju tu.... pernah juga call, ada yg g makan dah sejam. mana la saya x angin.... hehehe

KOALAJEPONG said...

elza : yg tue tn. empunya diri la yg tau...hhahaha

ZIG said...

masa aku gi amik iman mareng..nmpk la beg pink tu dlm kete cgu..hehehe..agent tupperware kot..hehehe..blh la plk mu mkn nasi lona wei..bnyk nye..aku tgk nasi cam tu xde la terliur..lain la gi kedai..mmg terliur..tapi aku simpan air liur aku ni nk mkn dh 2mgu..nmpk kempis dh sket perut aku ni..heheheh..nk slim punya pasal..air liur kena simpan la...huhu

Related Posts with Thumbnails