Followers

Monday, March 1, 2010

Pancake Instant

Exceli dah 2-3 minggu sudah si irfan request nk makan pancake...dia tau dr mana psl kewujudan pancake nie pon aku tk tau la..gamaknyer dkt nursery ada bg mkn kot....asalnyer aku nk buat adunan sendiri...ari tue ada la intai2 resepi pancake dkt tenet...tp ada lak bhn yg tk de kat umah...jdk nyer 2minggu lps, aku ada ke Tong Fat (TF)...aku beli je yg instant nyer...muahahha..psl dah rajin terlbh sgt nyer...

Leh kata kata ari2 la irfan duk tanyer psl pancake dia nie..jdk nyer semlm aku wat keluar la siap2 kotak pancake nie...langsung bila dia nmpk, siap peluk dah kotak tue...siap telek2 gambo apa yg ada...pandai lak dia tgk kata ada telur..siap tanyer kat mana telur...then siap offer diri nk tlg aku...uhuhuuh...

Masa bancuh tepung tue, dia pon sibuk skali la nk tlg kacau adunan...aku bg la can kejap..tepung instant nie senang je...nt just tmbh air, telur + minyak msk je...then kacau sebati...tepung nie wangi la...dia tulis kat kotak kata perisa blue berry..leh lak aku tk pasan masa beli tue...semlm br perasan kata berperisa...ngok ngek sgh la

Nie yg hasilnyer pancake instant aku...dpt la dlm 10biji mcm size yg aku duk buat tue...aku ngam hubby mkn ngam coklat cair...ikut la tekak memasing...ada yg suka mkn ngam madu...filling blue berry ke...pape filling la...

Yang berlubang kat tgh nie lak...pancake irfan nyer...beria mtk nk pancake..tp mkn nyer skit je..dia korek2 je mkn...adeh2..penat tau ibu msk walaupon sebenonyer pakai tepung instant je..kah2...last2 aku jgk kena hbskan yg dia punyer....

8 comments:

aqis090209 said...

hehehhe...nanie pun beli yg camni jgk.. maklum la rajin bebenor..

KOALAJEPONG said...

ekekeke...2 la psl nani..senang utk org mcm kiter nie...

Erma said...

na, agaknye die nengol bfast @mcD tu kot..ade set pancake..aku pon terliur nengok..kalo pegi midvalley, kat level bawah skali nak ke gardens ade kedai house of pancake..

KOALAJEPONG said...

boleh jd la jgk ma...psl 1 minggu nie, duk ajak g mcd je...uhuhuhuhuh...

moklong said...

pancake milo ada x....xyah aku bssh pyh nk bancuh utk anak aku....almaklum la...aku ni bkn rajin sgt pun...

KOALAJEPONG said...

wei..ape ssh...mu tmbh je la milo dlm tue...jd la pancake milo...muahaha

mek comel said...

hahaha... 'abg ' besor baba irfan pun minta lame doh nok mkn pancake ni..sampai lenning dok beli2..kuang3.
last2 adik kakak yg mkn dulu eh...

KOALAJEPONG said...

muahahha..mek comel, ape ssh...beli je la tepung lam kotak tue...sbb doh 'rajin' ngat ekpong

Related Posts with Thumbnails