Followers

Wednesday, December 7, 2011

Pasar Payang

Kisah balik kg semasa cuti Raya Haji blm hbs lg...saje la letak jgk time tgh ada mood ni...kali nie kita jelajah ke Pasar Payang, K. Trg...tp tue la..lupa nk suh suami snap gambar kat bhgn atas..bhgn kain2 sutera dan mcm2 brg lagi...mcm saya, tk bape gemar sgt kain sutera...slh 1 sebab nk kena gosok dgn gigih..uhuhuhu...tk lalu btl...

Tp tue la...si iyad telah mendera saya...dia berlari sakan dari 1 kedai ke kedai yg lain...laju lak tue...cam super sonic...penat toksah ckp la..hbs lenjun basah baju saya...rasa cam ringan sekejap badan..hbs semua org pakat gelak kat saya...

Udah penat lari....kita mkn dulu...kitaorg belasah mee hoon sup...mmg terangkat la...leh kata tiap2 hari pekena mee hoon sup...ada jgk order menu lain...alamak...lupa lak no. kedai...kalau tk, leh tlg promote...hehehhe...

Lepas perut dah kenyang, kami turun ke bghn bwh...menuju ke gerai mak abah saya...exceli abah dan mak saya ada bukak gerai kat bhgn bwh..diaorg ada menjual jeruk, budu, asam jawa dan mcm2 lg makanan kering...

Yang pakai tudung biru tue mak saya...kalau kebetulan ada ke pasar payang, boleh la singgah kat gerai mak saya..hehhehe...

Gambar atas sebelah kiri lak kelihatan irfan dgn toki nya...irfan tgh menuntut ilmu ngam toki...hehehhe..nt senang kalau nk tlg meniaga...autie2...saya ada bakat tk nk meniaga? suka sgt la tekan2 kalkulator...

Gambar selingan...kucing nie mmg suka lepak dkt gerai diaorg..psl adik saya mmg suka melayan..manja jgk kucing nie...

14 comments:

iza said...

Assalam..
Suka la kalau bab shopping ni..

KOALAJEPONG said...

Iza : wkum...btl tue iza...iza pernah smpi ke blm pasar payang? org yg suka shoping rasanya meroyan tgk brg mcm2 kat sini...sy nie tahankan nafsu je...hahahha

cik cek said...

Salam....tak jumpa ke add kak cek kat FB...akak guna nama Noor Lizah Bt Zainal (Cek)....nanti cuba lagi ya...tak pun bagi nama Koalajepong kat akak....nanti akak cari pulak...

KOALAJEPONG said...

cik cek : wkum...tk jupe kak cek..nt ina try kat umah lak..sbb kat opis fb slow bangat...uhuhuhuh...id ina (Azlina Abd Rahman)...email (slipajepong@yahoo.com)

CT Delima said...

As'salam Ina

Teringin juga nak sampai k.trangganu tu. Tapi tak ada siapa nak bawak k.ct lah..hihihi. Bukan tak ada sedara disana ada tapi tak nak menyusahkan sesiapa. maklumlah jauh2 semuanya kan. Insya'Allah kalau sampai ke terangganu bolehlah k.ct cari mak ina di pasar payang nanti ya :)

KOALAJEPONG said...

ct delima : wkum...kak ct...jom ikut ina blk...hik2...boleh bwk akak jln2...tp tue la...ina pon blk kg tgk time jgk...insya-allah, nt smpi la tue...boleh je kak..nt sebut je nama ina dkt mak...hik2..

lanie dkt trg pon dah byk homestay...kalau cuti sekolah, mmg ramai la org...jln pon sakan sibuk...

Nuridah said...

Assalamualaikum Ina,

wah seronoknya tengok pasar tu...kalau dpt pergi pasti mengiler,semua nk dibeli nanti...hahah.

Mieza said...

ina..baru hari ni dapat jenguk blog kekawan..kali pertama dan terkahir kak mieza ke pasar payang ialah thn 2000 dulu..lamanya kan dah 11 tahun..insyaAllah hujung thn ni krismas nk ke ganu..leh la singgah tu..tp kalau ada ina leh jd tourist guide :)

KOALAJEPONG said...

Nuridah : Wa'alaikumusalam...btl tue kak fiqah...mcm2 ada...sediakan fulus je..ekeke...

cuma tue la...ramai org time cuti2 je la...org tempatan lg suka g pasaraya besar...

KOALAJEPONG said...

Mieza : ooo ye ke? dah lama tue...hahahha...ala...sygnya..kebetulan tk blk lak time tue...cuti thn nie tinggal lg 1 ari...sadis btl..kalau tk, leh g jln sama2 kak mieza...

Amie said...

Assalamualaikum,
bestnya kat pasar payang tu, macam2 ada di jual, kalaulah dekat, mau je kita pi situ selalu...
salam kenal dari Kak Amie

KOALAJEPONG said...

Amie : wa'alaikumusalam kak amie..tq kak sudi singgah blog ina yg tk seberapa nie :)...

Btl tue kak amie..mmg tk jemu nk lepak2 kat situ...ina tiap kali blk, mesti wajib pergi...ekeke...

JHaZKiTaRo said...

pasar payang sgt best.. teringin nak gi sana lagi.. anyway, salam kenal.. kalau nak baca my experience travel ke 46 buah negara, sila2 la singgah my blog (Aku Sebutir Pasir).. :)

KOALAJEPONG said...

JHaZKiTaRo : salam kenal jgk...tq sudi singgah sini...ooo...adik pernah smpi la ye?

Related Posts with Thumbnails