Followers

Wednesday, August 4, 2010

Koleksi Cloth Diapers

Ari nie masing2 kat opis duk bz utk preparation terakhir utk Hari ICT esoknyer...aku cam biasa tiap2 thn jd ajk mkn....cam seumo idup je...uhuuhuh...nmpk sgt muka cap mkn...td dlm duk potong kupon mkn vip, aku dpt bungkusan...hehehhe...ari senin br nie aku ada order cloth diapers (cd) ngam accessories dr kedai mamapayish....

Lanie aku mmg meroyan nk beli cd...b4 nie sakan servey pam letrik...jom tgk brg apa aku order ngam mamapayish...

Hahahaha...aku rase cam bengong pon ada...tp pape pon, kalau pakaikan cd pada anak2 kita, byk la penjimatan yg bleh dilakukan...kalau anak srg, ok lg nk pakai pampers boleh buang...kalau ikutkan, aku nie pon jenis MALAS jgk nk guna cd nie..org kata renyah tang nk basuh tue...tp bg aku, selagi leh jimat utk jangka masa pnjg, aku sanggup je...hehehhe...lgpon cantik la cd nie...nk2 kalau yg ada corak2....



Yg nie cd DyanaMP easy style...ada 2 insert...slh 1 tue insert hemp...yg lain skit psl cd nie, dia ada leakguard utk mengelakkan kebocoran...saje order 1 pcs dulu utk testing ok ke tk...

Yg nie lak cd minky pocket velcro...aku suka tang corak belang2 tue berasaskan binatang liar...jenis nie aku rembat dua pcs...

Selain drpd tue, aku ada jgk beli laundry bag utk bsh inner + insert cd...kalau ikutkan nk beli 2pcs tp stok tinggal 1 je...redha je la...uhuhuu

Yg nie lak wet bag corak giraffe...aku dah meroyan ngam corak nie...tp beg nie mmg bosau...leh muat 10 pcs cd...

Yg nie la free gift sock dr mamapayish...meacih yer mama...hehehhe

Heheheh....nie lak cd coolabb pocket velcro....exceli aku beli ngam mamapayish jgk tp tumpang sekaki masa opismate order utk dia...

Semua cd yg aku ada semuanyer ada 2 insert dan jenis velcro...member2 aku ckp lg senang pakai velcro kalau anak tgh buas...kalau yg suka button ok gak..cuma lmbt la skit masa nk pakai cd tue....

Kalau ikutkan aku baru ada 6kpd cd...nk kena crk byk lg cd nie...at least ada 15kpg...bila dah ckp nt cd nyer, aku ingat nk mula anto cd ke taska utk iyad pakai...tp tue la...kena la beli skit2 nt...mana ada budget dah....masa awl2 nk labur beli cd, mmg terasa duit tue mengalir laju je...tp bila dah lama pakai, br nmpk kebaikan cd nie...

Aku nie pon masih baru ngam dunia cd...kalau kwn2 nk share info ngam aku, sila2 la yer jgn segan tinggalkan comment....patutnyer utk awl2 ni, kena prewash cd sebyk 3x utk memastikan penyerapan yg maksimum..lg byk kali basuh, lg bagus kadar penyerapan dia...yg pasti aku blm lg prewash cd2 ku...hahahhaha...

2 comments:

aqis090209 said...

kak ina, yg velcro tu memg senang pakai.. kdg2 sambil balqis berdiri pakaikn.. dia xmau baring.. tp skg dia dah pandai bukak sendiri tape velcro tu.. kdg2 tgk dah tanggal.. klu yg button tu dia lun kuat yg bukak..
selamat mengumpul cd ye..

KOALAJEPONG said...

ekekek...2 la...stakat nie akak beli semua velcro...nani nyer koleksi dah ada bape kpg? mesti dah byk kan...lanie langsung tk pakai pampers ke?

Related Posts with Thumbnails